PSRM

03 septembrie 2024

PSRM: Cerem încetarea atacurilor asupra Bisericii Ortodoxe!

ПСРМ

Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea în legătură cu atacurile continue asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova – cea mai numeroasă organizație religioasă din țara noastră. După declarația iresponsabilă a deputatului PAS Vasile Șoimaru, a urmat o nouă afirmație, la fel de scandaloasă, făcută de analistul român Armand Goșu la un canal de televiziune pro-guvernamental.

În esență, asistăm la o campanie de propagandă lansată de persoane din anturajul puterii cu scopul de a testa terenul și de a pregăti opinia publică pentru acțiuni represive împotriva Bisericii Ortodoxe canonice din Moldova, după scenariul ucrainean deja cunoscut. Reacția pripită a președintei Maia Sandu și a partidului PAS, care aparent încearcă să se disocieze de aceste afirmații scandaloase, este percepută ca un fals.

Partidul Socialiștilor face apel către conducerea țării, partidul de guvernare și curatorii lor externi: lăsați în pace Biserica Ortodoxă! Provocând un conflict religios pe teritoriul Moldovei, insultați 98% din populația Moldovei, care sunt creștini ortodocși.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va continua să sprijine Biserica Ortodoxă din Moldova, care este piatra de temelie a statalității moldovenești, cea de secole păstrează și promovează obiceiurile și valorile noastre familiale tradiționale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă