PSRM

08 octombrie 2023

PSRM a anunțat lansarea campaniei electorale la Bălți și a prezentat echipa sa de candidați

Astăzi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat lansarea campaniei electorale în Bălți și a prezentat echipa sa de candidați pentru funcțiile de consilieri municipali și primar general – “Echipa celor puternici” a municipiului Bălți.

Candidații PSRM, împreună cu conducerea Partidului Socialiștilor, activiști și susținători, împreună cu locuitorii orașului, au organizat un marș pe străzile capitalei de nord a Moldovei. Au răsunat lozinci precum: “Socialiștii – echipa celor puternici”, “Bălți – orașul nostru, Moroșan – primarul nostru”, “Cât timp suntem uniți, suntem de neînvins”.

La festivitatea dedicată lansării campaniei electorale a PSRM în Bălți, candidatul la funcția de primar al municipiului, Maxim Moroșan, a asigurat locuitorii din Bălți că echipa PSRM va opri degradarea orașului și va readuce gloria de altădată capitalei de nord a Moldovei.

“Îmi amintesc cum orașul nostru aparținea bălțenilor. Dar astăzi, autoritățile centrale încearcă cu orice mijloace să preia controlul asupra lui. Adepții PAS în ultimii doi ani au demonstrat tot ceea, de ce sunt capabili să facă. Orașul nostru pur și simplu se prăbușește. Mă doare la fel de mult, ca pe voi, să văd asta. Nu se poate continua în acest fel. Doar noi, echipa puternică a Partidului Socialiștilor din Bălți, suntem în măsură să ne asumăm responsabilitatea și să oprim această dezordine. Pe 5 noiembrie vom întoarce orașul bălțenilor. Împreună suntem puternici!”

Maxim Moroșan a prezentat, de asemenea, principalele puncte ale platformei sale electorale. Acesta a subliniat că “Echipa Puternică” a PSRM Bălți vine în aceste alegeri cu un program real de renaștere a orașului, nu cu promisiuni fantastice și nerealizabile.

Principalele direcții ale programului includ:

⁃ Direcția socială: cantine sociale, magazine sociale, farmacii sociale cu medicamente accesibile, transport cu tarif redus în fiecare cartier, sprijin pentru familii, asistență pentru familii cu mulți copii și cu venituri mici, renovarea capitală și condiții confortabile în grădinițe și școli – atât în limba rusă, cât și în limba moldovenească.

⁃ Sprijin pentru politica de tineret: crearea centrelor de tineret, promovarea programelor și a stagiarilor, sprijinirea antreprenoriatului în rândul tinerilor, programul de voluntariat, dezvoltarea infrastructurii pentru tineret.

⁃ Programul economic – susținerea și dezvoltarea afacerilor locale, deschiderea orașului pentru investiții, refacerea capacității de producție, crearea de noi locuri de muncă, crearea de condiții și sprijin pentru cei care activează pe piață, etc.;

⁃ Dezvoltarea infrastructurii – curți confortabile pentru persoanele în vârstă și copii, locuri de parcare, transport public confortabil, crearea și dezvoltarea zonelor de agrement și divertisment, iluminarea trotuarelor și a carosabilului, reparații calitative și rapide în zonele interioare ale clădirilor, împădurire în fiecare cartier, etc.

“Și cel mai important – cu ce vine “Echipa celor puternici”? Lupta noastră principală va fi îndreptată împotriva schemelor de corupție și a nepotismului, care au afectat orașul nostru. “Echipa celor puternici” suntem noi, bălțenii, și acest oraș este al nostru”, a declarat Maxim Moroșan.

Secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a subliniat că eliberarea Republicii Moldova de sub Maia Sandu, de sub “ciuma galbenă PAS” și de sub toți acești “sorosiști”, care au ocupat toate structurile de putere, va începe exact din Bălți.

“Aceste alegeri locale sunt mult mai importante decât simplele alegeri ale primarului sau consilierilor. Aceste alegeri sunt un semnal pentru întreaga societate, vor fi un vot de neîncredere în puterea actuală. Poporul Moldovei suferă de atâția ani. Și trebuie să demonstrăm că avem puterea să înlăturăm din funcții bandiții care au ajuns la conducerea țării. Moldova merită o altă conducere. Și sunt sigur că vom reuși”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a remarcat că astăzi, la Bălți, socialiștii încep o luptă dificilă pentru nord și pentru viitorul țării noastre.

“Vedeți câți candidați au apărut în nord: pseudo-patrioți de stânga, unii dintre ei au fugit din țară și s-au întors pentru a sluji Maiei Sandu. Toți s-au năpustit în nord, pentru că se tem de socialiști și știu că socialiștii vor lua orașul Bălți. Nu există altă alternativă. Avem pentru ce să luptăm – pentru țara noastră, pentru copiii și nepoții noștri. Acum țara este condusă nu de moldoveni, ci de păpușari străini. Maia Sandu și alții sunt marionete care organizează parade LGBT în Chișinău și vor să facă același lucru și în Bălți. Copii noștri nu au nevoie de asta!

Haideți să arătăm împreună pe 5 noiembrie că suntem puternici, haideți să-i arătăm Maiei Sandu locul ei și să o alungăm, astfel încât în Moldova să nu mai existe astfel de haos! Vom reuși, pentru că suntem “Echipa celor puternici” și sunt sigur că noi vom reuși”, a concluzionat Igor Dodon.

Vice-Președintele Parlamentului, Președintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a asigurat bălțenii că “Echipa celor puternici” a Partidului Socialiștilor va opri degradarea și va readuce dezvoltarea Bălților.

“Aici, în Bălți, simțim această degradare, depresia, disperarea. Oamenii pleacă de aici. Orașul și-a pierdut industria, economia, protecția socială. Primăria se ocupă de scheme. Puterea se ocupă exclusiv de propriile lor interese. De aceea suntem astăzi aici, alături de Maxim Moroșan, Pavel Voicu, toți colegii noștri, care vor reda Bălțiului statutul de capitală de nord”, a spus Vlad Batrîncea.

Fostul viceprim-ministru pentru Integrare, membră a Executivului PSRM, Olga Cebotari, a subliniat că “Echipa celor puternici” a PSRM din Bălți, condusă de Maxim Moroșan, este pregătită să aducă schimbări în municipiu pentru fiecare bălțean.

“Bălți este capitala de nord a țării noastre, este un oraș strategic care merită dezvoltat, astfel încât toți locuitorii să aibă acces la servicii publice, centre medicale, școli asigurate, cadre profesioniste, ajutor social. Doar PSRM, cea mai mare și cea mai puternică forță politică, care a fost mereu alături de toți cetățeni, va rezolva aceste probleme. Vă îndemn pe toți să faceți alegerea corectă pe 5 noiembrie și să votați pentru o echipă puternică, pentru patrioții care vor proteja țara noastră”, a declarat Olga Cebotari.

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a atras atenția asupra situației din țară, menționând că pentru prima dată în istoria Moldovei, președintele este un cetățean străin. “Și în guvern nu veți găsi un singur cetățean al Moldovei. Președintele, speakerul, procurorul, șeful SIS – toți sunt cetățeni români. Nu există niciun ministru sau judecător, care să jure să slujească țării sale. Unii au jurat lui Soros, alții lui Biden, dar toți au jurat să lupte împotriva țării noastre și a poporului nostru”, a declarat deputatul.

Socialistul a subliniat că datoria externă a țării a atins cifra de 5 miliarde de lei, adică 40 de mii de lei pe fiecare cetățean. Mai mult decât atât, se presupune că Moldova a primit 1,3 miliarde de dolari în credite și granturi. „Unde sunt acești bani, i-ați văzut? Dar datoriile trebuie plătite de noi toți”, a accentuat deputatul.

Potrivit lui, problema nu este doar că avem o inflație ridicată în țară, cel mai scump gaz, ci faptul că oamenii sunt înșelați. „Ni se spune că gazul la prețul de 4 lei este rău, dar la prețul de 30 de lei este bine. Am ajuns în situația în care avem pentru prima dată în istoria țării mai mulți alegători decât cetățeni – 2 milioane de cetățeni și 3 milioane de alegători! Vor vota și morții, și cei vii, și toți – pentru Maia Sandu.

De ce votăm mereu pentru hoți sau bandiți?! Haideți să votăm pentru un candidat adecvat, tânăr, normal, puternic și onest – Maxim Moroșan! Și atunci Moldova se va ridica din genunchi!”, – a concluzionat Bogdan Țîrdea.

Fostul Ministru al Afacerilor Interne și candidatul la funcția de consilier municipal în Bălți, Pavel Voicu, a menționat că astăzi este o zi importantă pentru echipa PSRM și pentru municipiu în ansamblu.

„Astăzi începe procesul de readucere a capitalei de nord locuitorilor săi. Deja de doi ani, ca urmare a jocurilor politice ale puterii de la Chișinău, la conducerea Primăriei Bălți a fost numit un om, care nu avea sprijinul populației și nu avea abilitățile necesare pentru a administra orașul.

În ultimul timp, Bălțiul a suferit o degradare semnificativă. Degradarea continuă, și puteți vedea asta în fiecare zi. A venit timpul să spunem: “Destul cu acest haos și degradare!”. A venit timpul să readucem orașul în mâinile celor, care știu cum să rezolve problemele oamenilor, cum să dezvolte orașul. Pentru că Bălțiul merită un viitor mai bun”, – a spus Pavel Voicu.

Consilierul municipal al PSRM, candidatul Serghei Gramma, a subliniat în discursul său că consilierii socialiști nu au votat niciodată pentru nicio decizie ilegală sau pentru vreun proiect, care să nu servească intereselor bălțenilor. În același timp, au propus numeroase inițiative sociale, dar majoritatea acestora au fost respinse.

„Astăzi avem o șansă reală de a schimba situația”, a spus candidatul și s-a adresat bălțenilor cu un apel de a vota pentru „Echipa celor puternici” a PSRM din Bălți.

„Trebuie să ne unim pentru ca orașul să înceapă să se dezvolte. Alegerea noastră depinde doar de noi”, a subliniat Serghei Gramma.

https://www.privesc.eu/Arhiva/103971/Lansarea-candidatului-si-a-echipei-PSRM-in-alegerile-locale-pentru-municipiul-Balti

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă