PSRM

03 iulie 2020

61 de deputați ar face față volumului de muncă, care există în prezent Parlament, spune președintele fracțiunii PSRM

Micșorarea numărului de deputați va duce la optimizarea semnificativă a cheltuielilor. Despre aceasta a declarat președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, la NTV Moldova. Socialistul spune că 61 de deputați ar face față volumului de muncă, care există în prezent Parlament.

„Acești deputați vor fi și mai profesioniști, deoarece partidele, cînd vor întocmi listele, vor fi foarte atenți și vor alege cele mai competente persoane”, a mai adăugat Furculiță.

Precizăm că președintele Igor Dodon a propus micșorarea numărului de deputați în Parlamentul Republicii Moldova de la 101 la 71 sau 61. Șeful statului a declarat că va propune această modificare în Legea Supremă Comisiei de stat pentru reforma constituțională, ce va fi instituită prin decret prezidențial.

La 24 februarie 2019, în Republica Moldova, în aceeași zi cu alegerile parlamentare, a avut loc referendumul republican consultativ, în cadrul căruia cetățenii au răspuns la două întrebări: dacă sunt de acord cu reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61 și dacă susțin ideea ca poporul să poată revoca din funcție deputații, dacă aceștia nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile pe care le au.

Potrivit rezultatelor plebiscitului, majoritatea cetățenilor țării susțin propunerea micșorării numărului de deputați în Parlamentul de la Chișinău. La întrebarea cu privire la reducerea numărului de deputați, 744.529 de alegători au votat pentru, alți peste 266.188 de alegători – contra.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă