PSRM

25 iunie 2014

Socialiştii au cerut oficialilor americani să respecte normele democratice, să susţină poporul şi nu guvernarea coruptă

Astăzi, socialiştii au continuat protestele paşnice împotriva intenţiei guvernării de a semna Acordul de Asociere cu UE, precum şi pentru organizarea unui referendum naţional în problema determinării vectorului de dezvoltare a ţării. Protestul a avut loc în faţa Ambasadei SUA în Republica Moldova.

 

Protestatarii au cerut ca oficialii americani să se dezică de standarde duble, sa respecte regulile democratice, despre care trîmbiţează la tot pasul, să susţină poporul şi nu guvernarea coruptă din Moldova, să stopeze semnarea Acordului de Asociere şi să contribuie la organizarea referendumului – cel mai democratic instrument de exprimare a voinţei poporului.

 

“Solicităm exercitarea democraţiei, care pentru poporul american este o normă. Poporul moldovenesc doreşte să-şi aleagă viitorul prin referendum, atunci de ce oficialii amerciani nu ascultă voinţa poporului? De ce susţin guvernarea, despre care se ştie foarte bine că este una coruptă? De ce în cazul Ucrainei, SUA acordă sprijin şi financiar şi moral poporului, iar în Moldova poporul nu este nici măcar ascultat?”, s-a adresat către ambasadorul SUA, Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM, care a subiliniat că atunci cînd se vorbeşte despre democraţie şi nu este ascultat poporul – sînt utilizate dublele standarde.

 

Protestatarii s-au adresat şi în limba engleză către ambasador să contribuie la organizarea unui referendum şi să împiedice semnarea Acordului de Asociere.

 

Socialiştii au scandat: „Socialiştii pentru dreptate!”, „Nu distrugeţi ţara”, „Vrem REFERENDUM!”, „Opriţi semnarea Acordului!”, „Nu standardelor duble” ş.a.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă